JULKLAPPSTIPS - TILL MAMMA

 

Julklappstips, del två. Till mamma, moster, faster eller någon annan du tycker om.
 
 
En fin mugg. Är hon som min mamma, och älskar att dricka te? Köp en söt mugg och välj ut ett antal olika tesorter, kanske i en fin låda?

Kläder. Har hon spanat lite extra på den där jeansskjortan eller har hon kanske pikat om att hennes halsduk inte är lika mysig längre?

Böcker. Läser hon varje kväll? Kanske en eller två böcker vore en fin tanke då.

Inredning. Här brukar det finnas ett par pikar att förstå, om man lyssnar noga. " Usch, jag är så trött på kökslampan! ", " Vi skulle behöva ett kakfat för såna här dagar.. " eller " jag hittar aldrig någon vas som passar! ".

Dom flesta mammor lagar maten. Men har hon tröttnat, eller kanske har slut på idéer? Ge henne en kokbok. Kanske behöver det inte vara svensk husmanskost, kanske vill hon lära sig laga italienskt?

En upplevelse. Bio, matlagningskurs, en kryssning, glasblåsning, en akvarell-kurs. Vad skulle hon tycka var spännande att pröva på?

Målarböcker. Dom här målarböckerna för vuxna skulle nästan kunna klassas som årets julklapp enligt mig ( för hur kul är en dammsugare på en skala? ). Jag har ett antal själv och pysslar med dom när min kreativitet tryter.

En mysig filt. Själv älskar jag filtar och har alldeles för många ( enligt min pojkvän ) men finns det något härligare än att krypa ihop under en filt framför tv:n medans det tok-snöar utanför? Eller ligga och läsa en bok medans det stormar?

Håret. Det brukar vara döttrarna som önskar sig dessa saker men - behöver hon kanske en ny hårfön? En platt/lock-tång kanske? Eller vill hon helt enkelt bara gå till frisören och välja helt själv?

Sista minuten. Är du ute och springer dagarna innan jul med andan i halsen? Okej, tänk. Vad är hennes favoritserie på tv? Kanske gillar hon Morden i midsummer eller vill hon kanske ha Halv åtta hos mig - kokboken? Unnar hon sig en tidning då och då? Ge henne en prenumeration på hennes favorit.

DIY. Det finns tusentals tips på google om enkla men fina ting att ge någon man älskar. Är hon allergisk mot doftljus? Gör en egen variant och ge henne. Förra året gav jag min pappa en mugg med ett foto jag tagit och mamma fick en kalender, också med mina foton och design.
 
 
 
 
 
 
DIY - inspo - jul - julafton - julklapp - julklappar - julklappstips - julkänslor - kreativ - kreativt - kryssing - paket - pläd - shopping