DIY - FÅGELMATARE

 
För någon vecka sedan hade vi inte sett skymten av snö på nästan en månad. Vägarna var torra, solen värmde, vårfåglarna sjöng i kör i skogen. Våren var på väg, sa dom flesta. Det trodde nog småfåglarna också. Men eftersom det faktiskt bara är februari och vintern har svårt att bestämma sig lär våren inte dyka upp förrän mot slutet av mars ändå. Så jag tänkte att jag skulle göra en fågelmatare, för att hjälpa dom små lite på traven. Har man varken pengar eller lust att köpa en "riktig" fågelmatare i plast så är det här en toppengrej.

Det du behöver är simpla saker som oftast finns hemma.
▲ Sax
▲ Snöre
▲ Ståltråd
▲ En tom kartong såsom ett mjölkpaket eller en liten kartong för vispgrädde

Klipp hål på sidan på paketet, ungefär i mitten av det. Gör sen ett jack vid nederkanten på varje sida om hålet, och vik ut en bit kartong. Det funkar lika bra att klippa hål på bara ena sidan som på båda, som jag har gjort här.
Gör ett mindre hål på var sidan på toppen av kartongen och trä ståltråden igenom. Fäst den genom att snurra den och knyt sen fast ett snöre i den att hänga upp kartongen i trädet med. Du kan även göra ett par knutar på snöret, så har fåglarna lätt att hålla sig fast. Häng upp och fyll med frön och små brödbitar. Klart. 
 
 
 
DIY - fågel - fågelmat - fågelmatare - fåglar - gör det själv - kreativ - kreativt - småfågel - vinter
bblaze

Vilken bra ide att ha fågelmat i mjölkpaketet...jag kanske ska testa det också.

Svar: Gör det, det funkar faktiskt toppen! Svårt är det inte heller ^^
Colder Weather

Helene

Smart :D

Svar: Visst är det, billigt också haha! :D
Colder Weather

Anna

Vad fint det blev :D Frågan är väl vad grannarna säger när vi kommer ha massa fåglar på balkongen ;) Lägenhetsproblem ;) Kanske ska testa alla fall. Ska den där luckan som man klipper till försvinna liksom? den ska inte gå att öppna / stänga igen? :)

Svar: Åh tack! Haha ja, dom kanske skulle undra lite vad som händer ^^Precis, man klipper bort den helt bara så att det är en öppning :)
Colder Weather