HALLONGROTTOR

 
Jag har provat på två olika recept på hallongrottor, ett vanligt och ett med kanel. Enligt mig är dom vanliga fortfarande godast men killen håller inte med mig. Degen var dock enklare att jobba med när den varit i kylen ett tag. Hur som helst, här är dom.
 
Nummer 1

Ingredienser
200g smör eller margarin
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4 ½dl vetemjöl
 
Fyllning

Ca 2dl hallonsylt ( jag prövade drottningsylt i hälften, funkade det med )
 
Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på arbetsbänk. Rulla degen till en längd, lägg den i en plastpåse och låt vila i kylen i minst 30 minuter. Sätt sen ugnen på 175 grader och rulla små bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper ( eller i formar som jag gjorde ). Gör en grop i varje kaka och lägg ungefär en tesked sylt i den. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.


Nummer 2

Ingredienser

200g smör eller margarin
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel

Fyllning

Hallonsylt ( passar i alla fall bäst enligt mig ).

Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och kanel. Arbeta ihop till en deg. Rulla ut degen till en längd och dela den i ca 30 bitar ( mer eller mindre ). Rulla dem till kulor och lägg i småbrödsformar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i sylt. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
 
 
 
bak - bakning - inspiration - inspo - kaka - kakor - recept - tips