EN INFLAMMERAD KNÄLED

 

Just nu går livet lite sådär, om jag ska vara ärlig. För cirka två månader sen blev jag rejält förkyld, så illa att jag blev sjukskriven. Det blev lite bättre, förkylningen lättade och jag kände hur jag var på väg uppåt igen. Sen kom den tillbaka, värre den här gången. Vilket resulterade i en ny sjukskrivning. Det här var för fem-sex veckor sedan. Det var då jag började känna av det först, smärtan i knät.
Sjukskrivningsveckan tog slut, jag gick tillbaka till jobbet och det var väl där som det blev värre. Jag hade stått på knä på golvet, reste mig upp och kände hur nånting gick av eller hoppade väldigt fel i mitt vänstra knä. Det kändes nästan som när jag drog av senan i min högra tumme ( men det är en helt annan historia ), och jag stod still i fem minuter innan jag kunde gå iväg. Jag jobbade klart hela dagen men det kändes som knät kunde ge vika när som helst. Nu har jag varit hos tre olika läkare, fått en mängd piller och smärtlindrande och har ständigt ett förband om knät. En inflammerad knäled. Jag ska få tag i en sjukgymnast nästa vecka och få veta lite mer om det hela, men det kan leda till min fjärde sjukskrivning. Jag har aldrig varit sjukskriven förut och nu har jag varit det tre, snart fyra, gånger på två månader. Det känns riktigt surt och jag är otroligt rastlös. Men jag har fått nya piller och förhoppningsvis hjälper gelen jag ska smörja knät med också. Men ändå.
Helt enkelt, jag har många käppar i mitt hjul.

Annars sitter jag här vid fönstret, lyssnar på regnet, dricker hallonsaft och drömmer mig tillbaka till Finland. Om den här sjukskrivningen förstör mina semesterplaner så hoppas jag kunna klämma in en kryssning ändå, för det är ju alltid något.
 
 
 
 
Finland - hav - havet - kryssing - solnedgång - sommar