JULKLAPPSTIPS - TILL PAPPA

 
Julklappstips, del fyra. Till pappa, morbror, farbror.


Accessoarer. Nej, det är faktiskt inte särskilt kul att köpa själv så för min del uppskattar jag det lite extra när jag till exempel får en hatt i julklapp. Men tänk, snön och vintern är ( förhoppningsvis, väldigt försenade dock ) på väg. Har han handskar? Om inte så är skinnhandskar både sköna och håller ett bra tag. Har han mössa och halsduk när han går ut för att skotta snö? Har han raggsockor och tofflor att värma sig med när han kommer in igen?
Doft. Parfym är kanske inte en ny idé men det är fortfarande fint att få och veta om att personen gått runt och letat fram en doft som hon eller han tycker känns som dig.
Tidningar. Läser han tidningar från och till? Köp en prenumeration på hans favorit.
Kläder. En snygg tröja är aldrig fel men tänk lite nu, har han hintat något om att hans bästa blåa jeans har gått sönder? Eller behöver han kanske ett par t-shirtar?
Träning. Återigen, har han bra kläder och skor för det? Kanske vill han inte gå på gym men ett par gåstavar eller löparskor kan ändå vara något att tänka på.
Redskap. Är det pappa som oftast lagar middagarna hemma? Se till att han har grejerna han behöver. En gryta att göra långkok i, pepparkvarn, ordentliga skärbrädor och läskigt vassa knivar.
Gillar han whisky? Då finns det whiskystenar att ge honom. Vill han ha nya glas? Eller kanske kan du fylla en karaff med jack daniels åt honom?
Godis. Det är nästan obligatoriskt att alla ska få minst en godisask på julafton. Vad gillar han mest? Choklad, mint eller engelsk konfekt? Eller ännu bättre, gör eget godis. Lägg det i en fin burk och sätt snöre med en rosett runt. Och skriv något fint på etiketten, eller lägg en lapp i botten av burken där du berättar hur mycket han betyder för dig. Små gester gör mycket.
Tänkvärt. Löser han korsord eller sudoku? Det finns att köpa på bok så att han kan ha hjärngympa var som helst, när som helst.
MC. Kör han motorcykel när vädret tillåter? Ge honom en ordentlig ryggsäck. Eller kanske behöver han faktiskt en ny hjälm eller handskar?
Bil. Pappor och bilar, det hör liksom ihop. Vill han att bilen ska vara ren och fin, jämt? Köp en handdammsugare och bilvax. Behöver han extraljus, nu när den mörka tiden på året är här? Har han verktyg i bilen? Om inte, så är det bra att ha när en olycka är framme ( tro mig, jag vet.. ).
Verktyg. Ärligt nu, det finns alltid något verktyg som fattas eller som gått sönder. Eller tappats bort. Så brukar det låta. Så vad behöver han? En borr? Nya skruvmejslar? Avbitare? Borrar? Hörselskydd? En hylsnyckelsats? Listan kan göras lång. Det lättaste är helt enkelt att fråga honom här.
En överraskning. Vill du ge honom något som man inte kan sätta ett pris på, nämligen fina minnen? Ta en resa ihop, en vecka eller bara en weekend. Ta en kryssning över till Riga och turista tillsammans.
 
 
 
 
 
 
 
DIY - jul - julafton - julklapp - julklappar - julklappstips - julkänslor - kreativ - kreativt - kryssing - tips - vinter