DEN FÖRSTA VÅRDAGEN

 
Jag minns inte när januari senast kändes som vår. Ärligt talat så tror jag inte att jag upplevt en sån här januari tidigare, inte som jag minns. I skogen sjunger vårfåglarna, snödropparna vid hussidan har kikat fram och isgatorna har smällt undan. Det känns som april, i januari. Utanför fönstret nu är det en rosa solnedgång och allt fick en varm ton. Det är svårt att inse ( och acceptera ) att detta ändå inte är vår. Det kommer komma snö. Snöstormar kommer ryta precis utanför och slita i husets alla väggar. Man kommer frysa om natten och sova med raggsockor. Man kommer halka runt på snöiga och isiga gator på morgonpromenaden med hunden. Vintern ligger på lur någonstans och väntar, laddar. Laddar upp för ännu en omgång, troligen ännu värre. 
Men just nu vill jag inte tänka på det. Jag vill hålla kvar vid mina vårkänslor ett litet tag till och därför kikade jag igenom bilder från förra våren, för att se vad vi har att se fram emot och längta efter.
 
 


Denna vårsol alltså. Och att sitta under sitt favoritträd och skriva, det är fint.

 
När dom här tittar fram under täcket av snö.

 
 
Årets första, alldeles för tidiga, bär. Som knappt smakar något i de flesta fall men man måste ändå. För att, liksom.
 
 
 
Kryssningar. Sitta på däck i solnedgång, i converse och munkjacka, och inte frysa. Ansiktet värms av solstrålarna och man bara njuter. 
 
 
 
När man kikar ut och världen ser ut såhär. Ingen snö och fåglar som sjunger.
 
 
 
Man plockar små solar och sätter dem i vaser.
 
 
 
Börjar också odla inför sommaren. Åh, jag har så många planer för trädgården i år! Ska fixa till plätten som inte används, sätta blommor, odla grönsaker. Ska även bygga en muminbro över diket som går genom halva trädgården, bygga ett valv av grenar och hönsnät som bönor och luktärtor ska få klättra på och lägga stenplattor till en gång. Och massa mer. Kommer fota under tiden, så man ser skillnaden sedan.
 
 
 
Köpte dessa på Ikea förra våren, smakade som att dricka ett träd. Fast utan socker. Och var inte alls gott.
 
 
 
Den här boken hittade jag på bokrean på jobbet och köpte med den i farten. Så himla bra! Tips på egengjorda oljor, hur du tar hand om din hy, hur man hanterar stress osv. Läs, läs, läs!
 
 
 
 
 
När isen släpper taget om havet och man spenderar den första vårdagen på klipporna.
 
 
 
Ännu ett boktips, denna gång en kokbok. 
 
 
 
 
 
Dagen man gör vårstädningen. Tvättar fönster, byter mattor, dammsuger, moppar golv ( så hela huset luktar såpa ), sorterar ut vinterkläder. Allt som har med vintern att göra ska bara bort, bort, bort.
Medan någon annan städar utomhus, krattar bort löv och gräs, städar undan spadar och snöskyfflar. När allt är klart tänder man en brasa av allt gammalt ris och grillar korv.
 
 
 
När man kan plocka blommor.
 
 
 
 
 
 
 
foto - fotografering - idé - idéer - inspiration - natur - trädgård - vinter - vår - vårkänslor - vårstädning