MIN KRYDDTRÄDGÅRD

 
Eftersom jag varit utan dator ett långt tag nu så har det också ekat tomt här. Men det betyder inte att min kamera har vilat för det. Jag har gått igenom ett par minneskort och tänkte att jag helt enkelt laddar upp lite bilder här ändå, i efterhand.

Jag är så glad att jag skaffade mig en kryddträdgård den här sommaren. Jag kunde springa ut där varje dag och plocka färska kryddor till maten, vilket kändes så himla lyxigt. När hösten kom var det dags att spara det jag kunde, så nu har jag åtta burkar kryddor i köket och en hel del i frysen. Nästa år ska jag dock öka mängden en aning så jag klarar mig längre på dem.
 
 
Det på bilden är inte ens nära hälften av allt jag fick skörda, det tog ganska lång tid och mina händer luktade rosmarin hela dagen.Tre såna här lådor och två brickor semare..

 
Kunde jag börja hänga upp små knippen ovanför vedspisen i köket, medans en del hamnade i torkapparaten. Ber om ursäkt för blixten men ljuset i köket är verkligen inte nådigt för kameran.
 
 


Dom hängde på tork i cirka en vecka och under den tiden, varje gång man gick in i köket, tänkte man på pizza eller pasta med alla dofter som spred sig.

 
Dom sista morötterna skördade jag när den första snön kom. Här är också en liten note to self att så fler nästa år. En riktigt bra grej är att ha en liten skrivbok för odlingarna, för att anteckna när vad sått vad, hur det gått, hur mycket mer man skulle behövt osv.
 
 
 
 
egenodlat - ekologiskt - höst - inspiration - krydda - kryddor - kryddträdgård - mat - närodlat - odla - sommar