ÖLAND PART 2

 
Bildbomb nummer två från Öland förra sommaren. Jag har alltid älskat havet, hade kunnat sitta här i timmar och bara vara. Skriva, teckna, tänka. Det finns inget som lugnar mig lika mycket som havet gör.
 
 
 
 
Sverige - hav - havet - minnen - natur - sommar - sommarnatt - svensk sommar - Öland

EXPLOSION AV FÄRGER

 
Hösten är bra vacker med alla färger ändå.
 
 
blomma - egenodlat - foto - fotografering - färger - grönsaker - höst - landskap - löv - natur - tomater

SHOPPING I HELSINGFORS

 
Då vi åker på söndag så slänger jag upp det här igen.
Den första november går jag och min pojke på båten till Helsingfors. Vi har måndagen på oss att vandra runt så därför skulle jag behöva lite hjälp nu. För trots att jag spenderat mycket av min tid i Finland så har jag mest hängt i Åbo och längre upp i landet där min pappa kommer ifrån.
Så, nu till frågan - vad får vi inte missa medans vi är där?
Galleriorna är inte så svåra att hitta och Muminaffären och Seppälä står redan på listan. Men för honom, vad finns det då? Tänk tv/data-spel ( även saker till datorer överhuvudtaget ), teknik, elektronik, bilar. Ja, helt enkelt typiska killgrejer. Och finns det några unika affärer som man inte får missa, såna som aldrig nämns? Vi har föräldrar och syskon att köpa julklappar till, vad är bra idéer på presenter till dom? Kanske finns det någon loppis eller vintage affär i närheten? Även mat såsom caféer och restauranger eller matmarknader ( eller gärna julmarknader om det börjas tidigt? ). Kanske även historiska platser.
Alla tips är guld värda så känner ni till något ställe, stort eller litet, som vi absolut inte får missa - hit me. 
 
 
 
Finland - Helsingfors - Helsinki - Suomi - resa - resor - shopping - tips