START ALL OVER

 
 
Jag vet inte varför, men varje år när våren kommer så känns det som att man blir en ny människa. Energin kommer tillbaka, kreativiteten svämmar över och humöret är på topp. Varje år. Det är som att vakna ur sin vinterdvala. Och största anledningen är väl att solen visar sig igen.
Snödropparna blommar nedanför mitt fönster, fåglarna sitter i äppelträdet och sjunger och snön smälter mer för varje dag. Så idag tänkte jag ta tag i något som jag behövt göra ett tag nu, och som jag på något konstigt vis längtar lite efter varje år - vårstädning. Packa undan alla vinterkläder ( för jag har tröttnat helt på stickade tröjor nu ), byta gardiner, hänga ut alla mattor en stund, tvätta, dammsuga, moppa golv, tvätta fönster. Göra om för våren och en ny start. Hur härligt känns inte det?
 
 
 
 
Ett par bilder från förra våren. Lite mer snö än såhär är det tyvärr fortfarande här.
 
blomma - blommor - natur - städa - vår - vårkänslor - vårstäda - vårstädning

TULPANER

 
blomma - blommor - foto - fotografering - inspiration - macro - tulpan - tulpaner

ARBETA OCH ÄLSKA

 
Såhär i bokrea-tider finns det en bok jag kan tipsa om, om man vill veta lite mer om Tove och Mumintrollen. " Arbeta och älska ", av Tuula Karjalainen. Jag köpte boken på impuls, ärligt talat trodde jag inte den skulle vara mer än okej. Jag hade fel. Istället plöjde jag mig igenom boken. På kvällen i sängen, ute i solstolen, i hängmattan. Lite överallt tills jag läst ut den, jag fastnade verkligen i hennes sätt att skriva. Här får man veta mer om Toves liv, från barn till vuxen. Om Mumintrollen, hennes skrivande och konst. Det är en sån där bok som man blir ledsen över när den tar slut, för man vill läsa mer.
 
 
 
 
 
Mumin - Mumintrollen - Tove Jansson - bok - bokrea - boktips